Vanlige spørsmål

Vi ønsker at du skal få en trygg og god opplevelse med FavorittLån.no

Hva er minstekravene for å søke om lån?

  • Du må være over 23 år gammel.
  • Du må ha en fast inntekt.
  • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger eller inkasso.

Om du søker med en annen, øker sjansen for at din søknad innvilges.

Er søknaden gratis?

Ja, søknaden er både gratis og ikke-bindende. Du kan alltids takke nei hvis du ikke er fornøyd med noen av tilbudene. Det er først når du signerer avtalen at du må betale gebyrene. Det koster heller ikke noe ekstra å sammenligne lånetilbud gjennom denne tjenesten, til sammenligning med om du søker direkte hos de ulike långiverne.

Hvor lang tid tar det å få pengene?

Hvis du velger å signere BankID-avtalen, kan søknadsprosessen gjøres på en dag. Etter at du har signert avtalen, tar det noen bankdager før pengene blir betalt til kontoen din. Nøyaktig hvor lang tid det tar, avhenger av hvilken bank du har og hvilken långiver du velger å låne fra.

Hvor mange tilbud får jeg?

Med én applikasjon kan du sammenligne tilbud fra opptil 23 långivere. Nøyaktig antall tilbud du får avhenger av lånebeløp og nedbetalingstid du velger, samt hvor god økonomi du har. Kravene til de ulike långiverne varierer, og noen kan ha høyere krav enn det som er nevnt her på nettsiden vår.

Hvilken rente får jeg?

Renten din bestemmes individuelt etter at en kredittsjekk er utført. Derfor kan vi ikke på forhånd svare nøyaktig på hva renten din vil bli. På søknadsskjemaet finner du imidlertid et låneksempel, og en estimert månedlig avgift, slik at du får en omtrentlig kostnad for lånet. Den endelige renten din kan imidlertid bli lavere eller høyere enn dette.

Hva kan jeg bruke pengene til?

Du kan bruke pengene til akkurat det du vil. Grunnen til at vi spør om lånets formål, er for å bedre forstå kundenes behov. Du trenger ikke å stille noen sikkerhet eller egenkapital til lånet, i motsetning til bolig- eller billån.

Hvordan forbedrer jeg sjansene mine for å bli godkjent?

Hvis du vil forbedre sjansene for å bli bevilget lån, kan du søke med en medsøker. Da deler dere på betalingsansvaret, som betyr at långiver tar mindre risiko ved utlån til dere. Det er imidlertid viktig at dere begge oppfyller de grunnleggende kravene for å kunne søke.

Kan jeg samle de gamle lånene mine når jeg søker om et nytt lån?

I søknadsskjemaet velger du selv om du vil samle de eksisterende lånene dine, og hvor stor del av dem du ønsker å samle. Det er helt frivillig å gjøre dette. Hvis du for tiden har mange smålån med høy rente, anbefaler vi at du søker for å se om du kan senke de månedlige kostnadene dine.

Topp

10 523

Antall søknader behandlet forrige måned